Thueringer  Holzwolle

HOUTWOL UIT HET THÜRINGER WOUD

 

         

Produkten van Houtwol

                                               

De eigenschappen van het product

Onze houtwol wordt slechts van onbehandeld hout gemaakt, dat voor dringend noodzakelijke uitdunning gekapt wordt . Door ons speciaal opslag-, droog- en productieproces blijft de elasticiteit en viscositeit van  vers gezond hout in hoge mate behouden. Hierdoor komen de voordelen van dit unieke natuurprodukt volledig tot hun recht.

·     Technische kenmerken:  Dankzij ons productieproces een laag gewicht, hoog volume en stofarm. Onze houtwol klinkt niet in zodat de verpakking niet extra vol hoeft te zijn om te bereiken dat het verpakkingsmateriaal zichzelf afsluit en een drijfzandeffekt vermeden wordt.  

·        Ecologie: Hout is de enige grondstof ter wereld die tijdens zijn productie  CO² bindt. Houtwol wordt machinaal tot krullen verwerkt.  Daarom een zeer laag energieverbruik, geen waterverontreiniging en geen gebruik van chemikaliën. Korte transportwegen voor de grondstof omdat het hout uit bossen in onze omgeving komt. Geschikt voor hergebruik!

 ·        Afvalverwijdering : zonder dure inzamelsystemen : door composteren, verbranden of hergebruik in de tuin bv. als mulch of afdekmateriaal.

·         Economie: Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding per m³ verpakkingsmateriaal. Door zorgvuldig samenpersen wordt houtwol tot 1/6 van haar volume gecomprimeerd, wat zeer gunstig is met het oog op transport en opslag.

Premium

Houtwol voor speciaal gebruik

Classic  

Houtwol voor normaal gebruik

Uierhoutwol

 Uierhoutwol, ook graag vermelde uier wol, is het optimale product voor uier reiniging met de koeien, de schapen en de geiten.

 

Stuur een e-mail met vragen of opmerkingen over deze website aan:
alex.voll@holzwolle-online.de                                                             
Telefon: + 49 (0) 6434 900682

Fax:       + 49 (0) 6434 900683

Kontakt 


Conditions: 08. November 2006                                   Zugriffszähler